Kolmas yhteisötalo

Asukasvalinnat

Halukkaille tarjotaan mahdollisuutta varata talosta asunto. Varaus tapahtuu allekirjoittamalla varaussopimus ja maksamalla ryhmärakennuttamislain mukainen varausmaksu. Kaikki varaajat myös haastatellaan.

Rahoitusjärjestelyt

Pankin kanssa on alustavasti suunniteltu 40-60 % taloyhtiölaina. Asunnon hankkijoilta (perustajaosakkailta) edellytetään suurempaa omarahoitusosuutta kuin rakennusliikkeiden gryndaamissa uusissa asunnoissa. Arkkitehti- ja rakennesuunnittelu ennen asunto-osakeyhtiön perustamista on rahoitettu ryhmärajennutamislain mukaisilla asunnonvaraajilta perityiltä varausmaksuilla.

Asunnon myöhempi myynti

Asunnon  voi myydä täysin vapaasti noudattaen hitas-ohjeita, jotka määrittelevät hintatason. Asuntoihin ei ole tulo- tai varallisuusrajoja.

Miten suuria huoneistoja taloon tulee?

Taloon tulee 58 eri kokoista asuntoa. Pienimmät ovat 33 m2 pikkukaksioita ja isoimmat 87,5 m2 kolmioita. Isoimmissa asunnoissa voi olla kaksi kylpyhuonetta. Asuinkerroksia on 6. Kaikista kerroksista ja kaikenkokoisia asuntoja on vielä saatavana. 

Yhteiset tilat

Yhteisötalon konseptin mukaisesti n. 10 % 4000 neliön rakennusoikeudesta käytetään yhteisiin tiloihin, joita ovat mm. yhteinen ruokasali/juhlasali/olohuone/monitoimitila sekä yhteiskeittiö. Taloon tulee myös yhteisiä saunatiloja, vierashuone, talopesula ja harrastetiloja.

Autopaikat

Autopaikkoja tehdään kaavamääräysten mukaisesti. Kaikille ei ehkä voida osoittaa omaa autopaikkaa, eivätkä kaikki sellaista tarvitsekaan. Yhteiskäyttöauto voisi olla yksi ratkaisu.

Miten yhteisöllisyys talossa toteutuu

Se on yksi talojemme tärkeimmistä arvoista ja olennainen asia, joka tarjoaa asumiselle lisäarvoa. Yhteisöllisyyden muotoja talon asukkaiden kesken rakennetaan jo talon suunnittelu- ja toteutusvaiheessa. Tulevat asukkaat päättävät yhdessä miten ja millaisia yhteisöllisyyden muotoja talossa toteutetaan. Mistään kommuuniasumisesta ei ole kysymys. On mukavaa ja turvallisuutta lisäävää, kun asukkaat tuntevat toisensa jo muuttaessaan taloon. Hienot, yhteiset tilat anrtavat mahdollisuuden tehdä  monia asioita yhdessä. Kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen. Pidämme huolta uudesta kotitalostamme. Se ei kuitenkaan tarkoita, että talon asukkaat luopuisivat yksilöllisyydestään. Yhteisöllisyyden vastapainona on yksityisyys - oma yksityinen koti.

 

Jos haluat mukaan toimintaan, liity nyt heti jäseneksi >>> Jäsenhakemus

Lisätietoa Pasaati-talosta: asunnot@pasaatitalo.fi ja Anja Jackobson 050-346 2358, Harri Kallunki  0408207092, Päivi-Katriina Juutilainen 0452783078  ja Salla Korpela, sallakorpela@gmail.com, 050 3712972